Wednesday, December 22, 2010

Review: La Roche-Posay + experienta mea cu campania de testare

 Hello dolls! Daca ma urmariti pe twitter (@superficialdodo) deja stiti ce am in plan pentru azi, si probabil va dati seama si din titlul postarii. Astazi va voi vorbi despre experienta mea testand produsele La Roche-Posay. Probabil multe dintre voi deja stiti ca acum aproximativ o luna a inceput o campanie initiata pe Facebook-ul LRP prin care te puteai inscrie pentru a testa produsele lor. M-am numarat si eu printre norocoase. 
V-am spus deja ce continea pachetelul pe care l-am ridicat de la Posta intr-un post anterior .
Am fost nerabdatoare sa incerc produsele dat fiind faptul ca am citit foarte multe review-uri pozitive. Si pe buna dreptate! 
Aici puteti vedea din nou ce contine pachetul:
O sa va povestesc exact ce am testat si cum, pentru ca am avut "o sclipire" sa-i zic asa despre cum ar trebui sa folosesc produsele. 
Pot sa spun ca am testat cam toate produsele, mai putin Redermic Yeux.Eyes (asta pentru ca slava Domnului n-am riduri :)) si oricum intentionez sa-i dau mostra matusii mele pentru ca ea e oarecum avizata sa o testeze..daca intelegeti ce vreau sa spun ;)) ) si Toleriane Teint (n-am avut un motiv anume, pentru care inca nu l-am testat, dar o voi face!).
Prima si prima oara am testat gelul spumant purifiant pentru ten gras Effaclar si crema pentru ten gras Effaclar K. Asta pentru ca am tenul foarte gras dupa cum probabil stiti deja. 

Effaclar
Gel spumant purifiant

Acest gel de curatare imbina eficienta cu o toleranta ridicata pentru pielea sensibila, datorita agentilor de curatare in numar limitat si concentratii optime. 

Ce spun eu: In ultimul timp m-am tot plans de faptul ca pe langa probleme mele zilnice cu excesul de sebum, din cauza gerului de afara si oscilatiilor de temperatura, dar si din cauza unui anumit produs cosmetic (bronzerul Ruby Rose) am avut si alte probleme de genul cosuri si foarte multe puncte negre. Asa ca am avut ocazia sa testez gelul pe un "teren minat". Tocmai din cauza acestor probleme eram nevoita sa folosesc un machiaj mai agresiv, sau sa "ma tencuiesc" mai bine. Asa ca prima oara cand am incercat gelul, a fost ca o usurare pentru tenul meu, dupa ce am scapat de tencuiala kilometrica. Tenul se simtea mult mai curat. Era un inceput promitator. De atunci, am folosit zilnic, atat dimineata, pentru ca ma trezeam cu un ten extrem de unsuros si incarcat cat si seara dupa demachiere pentru a elimina complet impuritatile. Pot sa spun ca am vazut o ameliorare rapida si eficienta.
Effaclar K
Fluid pentru refacerea tenului gras
Ideal pentru o piele adulta cu imperfectiuni lejere, relief cutanat neregulat. 

Ce spun eu: Dupa fiecare utilizare a gelului Effaclar, foloseam crema Effaclar K. Si aceasta a avut rezultate pozitie, chiar neasteptate. Si anume am observat ca tenul meu nu mai produce atata sebum cum obisnuia, ba chiar intr-o oarecare masura era agresiva, astfel ca am avut surpriza sa ma trezesc cu portiuni uscate. Lucru care nu mi s-a mai intamplat niciodata. Insa nu m-am alarmat. De ce? Pentru ca am avut inspiratia de a combina Effaclar K cu Hydreane. 

Hydreane Legere 
Zi de zi hidrateaza pielea si reduce sensibilitatea.
Inspirat de studiile asupra pielii sensibile si reactive, a fragilitatii si reactivitatii acesteia, La Roche-Posay lanseaza Hydreane, prima crema hidratanta care reduce sensibilitatea cutanata.

Ce spun eu: Revin la ideea cu combinarea celor 2 produse. Nu le-am combinat propriu-zis insa am facut un fel de "tratament" combinat. Si anume, am renuntat la utilizarea Effaclar K seara, dupa utilizarea gelului si am aplicat Hydreane. Recunosc ca initial am fost putin sceptica si-mi doream sa nu stimulez si mai tare secretia de sebum a tenului meu, voiam doar sa fie o ingrijire suplimentara si ceva care sa imi hidrateze tenul. Pot sa spun ca am avut mare noroc, pentru ca a functionat. 

Asadar rutina mea zilnica devenise: dimineata: Effaclar gel + Effaclar K, iar seara: Effaclar gel + Hydreane Legere. 

Toleriane
Hidratarea si protectia pielii intolerante
Destinata tenului normal si mixt
Non-comedogena

 Ce spun eu: Am zis sa incerc si Toleriane, asa ca pentru 2 seri am inlocuit Hydreane cu Toleriane. Nu pot sa spun ca mi-a facut rau, ba chiar era un sentiment ciudat, se simtea cum lucra crema pe tenul meu, putin mai agresiv decat o facea Hydreane, insa dimineata ma trezeam cu tenul extrem de gras lucru care nu-mi placea deloc. Si pe parcursul zilei machiajul mi se strica practic. Nu pot sa spun ca Toleriane este un produs prost, chiar deloc, insa inca nu l-am gasit util nevoilor mele.

Lipikar Lait
Piele foarte uscata la adult sau copil.
Emulsie de corp hidratanta tip Ulei/Apa, cu o inalta capacitate de reconstituire a filmului hidrolipidic propriu pielii. Opreste deshidratarea pielii. Utila in caz de uscaciune cutanata severa la adult (corp) sau copii si sugari (fata si corp).

Ce spun eu: Chiar ieri am incercat produsul pe post de crema de maini, pentru ca am stat cu mainile intr-un mediu nefavorabil si deja simteam cum mi se uscasera ingrozitor si ma usturau. Este un produs foarte bun si ajuta la refacerea tesuturilor, insa nu mi-a placut faptul ca dupa aplicare am intampinat o senzatie de usturime ingrozitoare, ca si cum as fi avut rani deschise pe maini de asemenea pot sa spun ca nu m-a incantat nici mirosul. Ii voi mai da inca o sansa pana sa decid daca imi este util sau nu.

Asadar, acestea fiind spuse, experienta mea cu testarea produselor pot sa spun ca a fost una pozitiva. Si pot sa afirm cu incredere ca La Roche-Posay, are cele mai bune produse derma-cosmetice de pe piata in momentul acesta. Datorita experientei mai mult decat bune cu primele 3 produse enumerate si anume: Effaclar, Effaclar K si Hydreane, sunt foarte hotarata sa le achizitionez in varianta full size.

Effaclar, gel l-am achizitionat deja astazi si am fost extrem de surprinsa sa vad ca este de-a dreptul URIAS 200ml. Ce nu mi-a placut insa, a fost pretul, 53.82 ron. Asta pentru ca stiu ca in anumite farmacii pretul lui ajunge undeva la 40ron si nu mi se pare corect sa fie practicate astfel de strategii. Mai ales ca pe tub scrie clar ca se aplica o reducere de 30% din pretul total. In cazul meu, pretul total fiind undeva la 85ron?! Jaf la drumul mare. Dar asta e alta poveste, legata de lanturile de farmacii (eu l-am achizitionat pe al meu de la City Pharma). Cam asta este tot pentru azi, pot sa spun ca va recomand cu incredere produsele lor si nu, nu sunt platita sau recompensata in vreun fel sa o fac! 

LE: Am uitat sa precizez faptul ca aveam foarte multe puncte negre, pe barbie, nas si pe obraji, s-au redus vizibil. Inca un lucru este faptul ca mi-au reaparut cativa cosuleti, dar nu intr-o forma grava cum ii aveam in momentul in care am incetat folosirea Effaclar Gel pentru 2 zile.

Sa aveti o zi frumoasa si acum va las o poza cu bradul meu de Craciun, care chiar arata ca un brad.. l-am umplut cu de toate, pt ca am vrut initial sa-l fac numai in rosu si auriu, dar am uitat ca majoritatea decoratiunilor rosii si aurii le-am dus la tara.. astfel ca 80% dintre cele pe care le mai am sunt albastre si argintii.

Have a wonderful Christmas & a happy New Year! The Superficial Elf (Doll), Dodo!

4 comments:

  1. Frumos bradul! :X

    Si mie mi-au uscat fata, au fost cam agresive, dar cosuri noi tot au aparut :( Iar acum effaclar K e pe terminate, nu le voi mai putea folosi impreuna... Nu stiu ce sa zic despre experienta cu ele. Intr-adevar nu ma mai trezesc cu tenul gras dimineata, dar cam atat...

    ReplyDelete
  2. @irina multumesc! am uitat sa precizez, cosurile mi-au reaparut cand am facut o pauza de 2 zile. si de asemenea aveam foarte multe puncte negre, pe nas, barbie si pe obraji cateva, s-au redus vizibil

    ReplyDelete
  3. Ar fi trebuit sa-i bati un pic obrazul farmacistei! Al mei, care a fost la aceeasi oferta am dat 40 lei pe el, mai in spate erau altele fara reducere care erau 55, deci tu l-ai luat la pret intreg..:( oricum sa il folosesti sanatoasa!
    cam aceleasi pareri mi le-am facut si eu despre produse!

    azi am impodobit si eu bradutul:)
    kisses!

    ReplyDelete
  4. @ella da! tocmai de-aia m-am enervat si eu :-j merci mult

    s ne arati si noua bradutul, te pup :*:*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails