Saturday, November 20, 2010

Bucharest Fashion Week

Hey dolls! Dupa atata timp in care nu am postat (shame on me), din diferite motive, de la proasta dispozitie pana la hectic days, revin azi, cu un subiect destul de interesant: Bucharest Fashion Week. De ce interesant? Pt ca m-am trezit la 6 dimineata si am inceput sa butonez televizorul, am dat de B1 TV pt a nu stiu cata oara, in colaborare cu F-tv. & Guess what? Din ce am inteles, 2010 este primul an, sau daca nu, cel mai pompos an in care se organizeaza Bucharest Fashion Week cu ajutorul F-tv.
Si daca tot imi plac mie fashion weeks am zis sa ma uit si eu sa vad cum evolueaza Romania. Din pacate, suntem cam sub nivelul marii cu fashion-weekurile. De la insusi designul interior, podiumul, manechinele pana la "designerii" si "creatiile lor". Tin sa precizez ca scopul acestei postari nu e sa jignesc pe cineva, ci doar o parere personala. Ce mi-a atras prima oara atentia?
Designul: si anume podiumul incadrat de niste panouri negre cu scris alb si verde fosforescent + joc de lumini albastre, combinatie nereusita, dupa parerea mea. Ceea ce a stricat de tot ansamblul a fost faptul ca scrisul alb, erau doar reclamele sponsorilor evenimentului. Procesorul meu deja semnala: Error.. X! De ce nu putea sa fie ceva simplu? Discret, main focus sa fie pe creatiile designerilor (de ele urmeaza sa discutam)? Neah, la noi cu cat mai multe sclipiri cu atat mai bine.Nu spune nimeni sa nu afiseze reclame, insa acele reclame puteau fi puse oriunde, dar nu pe podium.

Manechinele sau wanna be runway models: imi pare sincer rau, insa dupa editorialul facut de Ramona cu our runway models abroad, mi s-a ascutit si mai tare simtul critic la adresa modelelor ce inca profeseaza in Romania. Pornind de la faptul ca TOATE erau proaspat scoase din solar, aveau parul vopsit intr-o gama variata si nenaturala de culori, de la blond platinat, auriu, pana la negru intens, rosu foc sau rosiu caramiziu, putine erau cele care-si pastrasera nuanta naturala. Ajungand la faptul ca nu aveau silueta de model de runway, nu ma-ntelegeti gresit, fetele arata bine, insa modelele din afara nu au cupa C la sutien.. lucru care la noi se-ntampla si ce e mai grav e ca se intampla artificial. Nici acel renumit "both" nu-si permit sa-l afiseze pe podium, insa la noi, se-ntampla destul de des. Care-i problema mea pana la urma cu ele? Sunt din cap pana-n picioare artificiale. 
Nota: faptul ca ma nemultumesc fizionomiile modelelor astora nu inseamna ca incurajez la anorexie sau bulimie, incurajez la naturalete. Fetele arata ok, dar nu pt podium, zic eu.

Machiajul: As vrea sa ma rezum la o singura propozitie si anume: smoky eyes + red lips.. a lil too much! De ce ma deranjeaza? Pt ca sunt exagerat de "tencuite" fetele, aici nu-i vina lor ci a make-up artistilor sau designerilor. In mod normal n-as avea mari probleme cu acest make-up, insa in conditiile in care, de la creatiile designerilor pana la jocurile de lumini, totul este un sclipici si o stralucire de-ti ia ochii, fix heavy make-up-ul lipsea. Exceptia a facut-o colectia Manuelei Gaspar de rochii de mireasa, unde totul a fost mult mai diafan.

Creatiile designerilor: unele erau dragute, insa parerea mea, e ca transparenta + penele + sclipiri + pietre semipretioase = too much! Unele aveau chiar aspect extra cheap.. imi pare rau, dar asta e opinia mea. Din pacate spun pass si la categoria asta.

Ca tot vorbeam de plastic girls, iat-o si pe domnisoara Bianca.. vestita Blonda a lui Bote'.

Designerii: n-as fi avut nimic de comentat asupra lor, daca nu se incapatanau sa iasa in fata chiar mai mult decat propriile lor creatii. De ce spun asta? Pt ca erau atat de aranjati si "glitzy glam-uiti", cu rochii sclipitoare, cu coafuri exuberante. Unde e domne naturaletea aia sofisticata cu care m-au obisnuit designerii de top? Unde?

Concluzia: Bucharest Fashion Week a fost "bijuteria bijuteriilor" full of glitzy glitz, lucruri care mai de care mai sclipitoare, sa-ti ia ochii mai repede. Dupa mine, fiecare element crititcat aici, ar fi mers foarte bine separat, daca nu erau toate puse la gramada si fara sa se creeze o imensa sclipire orbitoare. Din pacate mai avem multa painica de papat in domeniul Fashion Week, pt ca inca nu avem dezvoltat bunul simt.. si prin bun simt sper ca nu se intelege ca i-am facut nesimtiti. Nu, ci bunul simt in materie de stil. Mai rau e ca ne-a vazut o lume-ntreaga, dar nu ma mira la cat de sclipitori am fost, Bucharest Fashion Week putea sa fie observata si de pe Luna. Ce-i prea mult e prea mult.. chiar si pt o persoana ca mine.

Have a great day! @SuperficialDoll, Dodo.

6 comments:

  1. hahahah :)) deci m-ai bine dispus asa de la primele ore ale diminetii cu postarea asta. Mi s-a parut foarte funny cum ai scris tot :))
    Si Bianca.... not her again ! M-am saturat pana peste cap de moaca ei! Nici Dumnezeu nu e asa mediatizat cum e domnisoara asta ! Chiar e nevoie? Acum e in scandal si o face pe prietena ei depravata ca bea... Si evident, peste tot unde te uiti dai de acest 'scandal' . E un om fara caracter, o mahalagioaica!
    Dar...trebuie sa recunosc, prima data cand am vazut-o am zis 'e faina' si speram sa nu o mai vad, dar acum nu mai suport ~X( si s-a si uratit parca.

    Si smokey eyes & red lips am tot vazut la prezentarile de moda de la Romanica :)) o fi o lege, sau au "machiori" care doar asta stiu sa faca - smokey eyes + red lips :)) hahaha

    Si uite asa ti-am lasat si eu un roman.

    Te pup !

    ReplyDelete
  2. @iguanitza eu pe madame bianca n-am suportat-o niciodata :)) ce bine de mine ca nu ma uit decat la mtv, kiss tv, disney channel.. discovery, hbo si nu la alte posturi tv habar nu am de scandalurile ei. ce ma amuza cel mai tare e ca aveam o persoana in anturaj care o diviniza, o lingea pe bianca-n fund pe facebook :)) mie mi se pare de-a dreptul penibila.

    cat despre machiori.. chiar ca vorba ta, nici nu merita sa-i numesc make-up artisti damn :*

    ReplyDelete
  3. haideti ma,recunoasteti ca ati vrea si voi sa puteti manca o data la 3 zile ca THE BIANCA si sa aratati ca ea :))
    eu sunt curioasa ce face ea ca sa aiba iq-ul asa ridicat ca sunt invidioasa..

    ReplyDelete
  4. @iela :)) da sa stii ar trebui sa aflam secretul iqului ei..

    ReplyDelete
  5. ...atata incerc sa "propovaduiesc" toleranta si se pare ca it definitely isn't working. Probabil anumite chestii sunt implantate in creierul nostru definitiv :)

    Cat despre postare, machiajul se face in functie de trend. Mai stii cand avea jean paul gaultier fard alungit si ruj rosu? :-?? Cel putin asa cred eu, chiar nu ma pricep la runway shows...not my thing..

    ReplyDelete
  6. @koko stai ca eu-s putin offline acum :)) prima parte a comentariului e despre ce vorbeam noi pe tumblr?

    iar despre postare: stiu, am adorat trendul ala, insa chestia e ca la noi nu stiu cum reusim ca le exageram pe toate atat de tare incat in final redam un aspect atat de cheap & so not chic :-<

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails